Gebakken ricotta met tomaatjes en gegrild zuurdesembrood
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Roer de ricotta voorzichtig los en spatel er de knoflook onder. Breng de kaas op smaak met het uienpoeder, peper en zout. Schep de ricotta in 2 ramequins en zet een halfuur in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 225°C. Klop de balsamicoazijn los met de Italiaanse kruiden, de suiker en een scheutje olijfolie. Kruid het mengsel met peper en zout.
-
3
Draai de potjes ricotta om in een ovenschaal. Verdeel er de tomaatjes rond en bedruppel ze met het balsamicosausje. Zet ongeveer 10 à 15 minuten in de oven.
-
4
Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en bak ze langs beide kanten goudbruin in een hete grillpan.
-
5
Zet de ricotta in het midden van de tafel, werk de schotel af met de tijm en het basilicum en serveer er het gegrild zuurdesembrood bij.