Krokante kippenlevertjes met compote van witloof en appel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krokante kippenlevertjes met compote van witloof en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk: krokante kippenlevertjes met compote van witloof en appel

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwijder de bittere kern van het witloof en snij het stronkje in fijne blokjes. Spoel en ontpit de appel en snij het vruchtvlees in blokjes. Smelt een klontje boter en stoof het witloof en de appel samen met de appelazijn en de honing zacht tot compote. Kruid met peper en zout. Laat even rusten.

  2. 2

    Smelt een klontje boter en bak de kippenlevertjes op een hoog vuur kort aan. Voeg de sojasaus toe, kruid met peper en zout en laat kort garen.

  3. 3

    Snij de levertjes in fijne plakjes. Leg een laagje compote op een lepeltje en beleg met een paar plakjes lever. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwijder de bittere kern van het witloof en snij het stronkje in fijne blokjes. Spoel en ontpit de appel en snij het vruchtvlees in blokjes. Smelt een klontje boter en stoof het witloof en de appel samen met de appelazijn en de honing zacht tot compote. Kruid met peper en zout. Laat even rusten.

  2. 2

    Smelt een klontje boter en bak de kippenlevertjes op een hoog vuur kort aan. Voeg de sojasaus toe, kruid met peper en zout en laat kort garen.

  3. 3

    Snij de levertjes in fijne plakjes. Leg een laagje compote op een lepeltje en beleg met een paar plakjes lever. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.