Recept

Ricottacheesecake met geraspte marsepein

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Voor de beste cheesecake laat je al je ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen. Zo voorkom je dat je klonters in het beslag krijgt. Tik voor je de kaastaart in de oven zet, ook even tegen de vorm om eventuele luchtbelletjes te verwijderen."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de bodem. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn en meng ze met de boter en het zout tot een kruimelig geheel. Schep het mengsel in de met bakpapier beklede vorm (24 cm diameter), duw het goed aan en bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat de bodem even afkoelen. Zo stijft de boter weer op en wordt de bodem knapperig.

  2. 2

    Maak de vulling. Doe de frambozen met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat in 5 minuten inkoken tot een coulis. Zeef eventueel de pitjes eruit.

  3. 3

    Rasp de marsepein en doe hem met de amaretto in een kommetje. Verwarm de marsepein in de microgolfoven en roer goed tot de marsepein is opgelost. Klop de ricotta los met de roomkaas en de rest van de suiker. Voeg de gesmolten marsepein toe en klop er één voor één de eieren onder. Voeg het maïszetmeel en de geraspte citroenschil toe.

  4. 4

    Stort het beslag op de afgekoelde bodem, lepel er dotjes frambozencoulis op en maak met een vork krullen door het beslag. Bak de taart 50 à 60 minuten in de oven. Zet dan de deur van de oven open, laat de taart volledig afkoelen in de oven en zet ze nadien in de koelkast.

  5. 5

    Snij de passievruchten in kwartjes. Werk de kaastaart af met de passievruchten en de blaadjes munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricottacheesecake met geraspte marsepein

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!