Gevulde ovenappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde ovenappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: "Het restje vruchtvlees van de appelen kun je kort aanstoven met een flinke snuif kaneel en dan opsmullen met een portie havermout. Heerlijk als ontbijtje."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de marsepein of snij ‘m in heel kleine blokjes. Hak de noten fijn. Doe de havermout met de boter, de noten, de marsepein en het snuifje kaneel in een kom en kneed met je vingers tot een kruimelig geheel.

  2. 2

    Spoel en halveer de appelen. Verwijder het klokhuis en haal met een parisiennelepel ook het grootste deel van het vruchtvlees weg. Besprenkel de appelen met citroensap. Vul de appelen met het marsepein-notenmengsel en bak ze 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de marsepein of snij ‘m in heel kleine blokjes. Hak de noten fijn. Doe de havermout met de boter, de noten, de marsepein en het snuifje kaneel in een kom en kneed met je vingers tot een kruimelig geheel.

  2. 2

    Spoel en halveer de appelen. Verwijder het klokhuis en haal met een parisiennelepel ook het grootste deel van het vruchtvlees weg. Besprenkel de appelen met citroensap. Vul de appelen met het marsepein-notenmengsel en bak ze 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.