Recept

Fonkelende sterrenkoekjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Met zo'n prachtige mobile heb je geen kerstversiering meer nodig... Wil je de koekjes ophangen zoals op de foto? Maak dan voor het bakken een gaatje bovenaan in de ster, zodat je er achteraf een touwtje door kunt halen.

Vormpjes vind je in zaken waar bakproducten verkocht worden. Je hebt voor de versiering ook enkele Hollandse boterwafelsnoepjes (bv. bij Hema) nodig.

bereiding
 1. 1

  Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek met een grote stervormige uitsteekvorm koekjes uit het deeg. Steek vervolgens met een iets kleinere stervorm nog een ster uit de koekjes, zodat je in het midden een opening krijgt. Leg daarna enkele Hollandse boterwafelsnoepjes (bv. bij Hema) tussen een dubbelgevouwen theedoek. Sla er lichtjes op met een hamer tot ze fijn zijn. Vul de opening van de ster met de snoepjes.

 3. 3

  Roer de eidooier los met 1 koffielepel water. Bestrijk er de koekjes mee. Bak ze 12 tot 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!