Recept

Speculaassterren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuk om straks je feesttafel mee te versieren, deze speculaasjes!

Icingpoeder koop je in zaken die bakproducten verkopen.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten met 90 à 100 ml water tot een soepel deeg.Wikkel het in verhoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er sterretjes van dezelfde grootte uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  3. 3

    Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak het icingpoeder aan met enkele druppels water, zoals vermeld op de verpakking. Knip naamkaartjes in de vorm van de staart van een vallende ster. Schrijf er met goudstift de namen op. Leg twee sterrenkoekjes op elkaar, zet vast met een dotje glazuur en stop er een naamkaartje tussen. Laat goed uitharden, dit kan enkele uren duren. Werk de koekjes net voor je de tafel gaat dekken af met wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Speculaassterren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!