Recept

Spritshartjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Superschattig, deze spritskoekjes in de vorm van hartjes! Voor kerst of voor valentijn, of gewoon om te geven aan iemand die je graag ziet.

Het icing poeder en de voedingskleurstof voor het glazuur kun je kopen bij winkels die bakproducten verkopen.

bereiding
 1. 1

  Snij de boter in blokjes en doe ze in een kom. Vul de gootsteen met warm water, zet de kom erin en roer de boter goed mals. Ze mag niet smelten.

 2. 2

  Haal de kom uit de gootsteen. Mix met een mixer met kloppers op halve snelheid de poedersuiker, de vanille-essence en het ei door de boter. Voeg tot slot de gezeefde bloem en het zout toe en mix op lage snelheid tot een homogeen en spuitbaar deeg.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats een gekarteld spuitmondje met grote opening in een stoffen spuitzak en vul de zak met deeg.

 4. 4

  Smeer een beetje boter op de bakplaat en 'plak' hier een vel bakpapier op. Spuit koekjes in de vorm van hartjes op de bakplaat en laat er voldoende ruimte tussen: ze lopen nog een beetje uit bij het bakken.

 5. 5

  Bak de koekjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als de randjes licht beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen op een rooster.

 6. 6

  Meng in een kommetje wat icing poeder met enkele druppels water tot een gladde massa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een kommetje met wit en een kommetje met rood glazuur, door daar wat rode voedingskleurstof aan toe te voegen. Begin met één druppeltje en voeg indien nodig nog wat extra kleurstof toe, tot je het gewenste rood krijgt. Werk de koekjes af met dotjes wit en rood glazuur en laat dit goed uitharden. Dat kan enkele uren duren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spritshartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!