Recept

Hachis parmentier met broccoli, boerenkool en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegetarische variant moet niet onderdoen voor de traditionele hachis parmentier. De perfecte ovenschotel om je gezin mee te verrassen. Want ja hoor, ook vegetarisch gehakt is oh zo lekker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Hak de broccoli (roosjes en steeltjes) grof. Verwijder de harde nerf van de boerenkool en snij de bladeren fijn.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie en stoof de sjalot en knoflook glazig. Voeg de broccoli en boerenkool toe. Kruid met garam massala, peper en zout en roerbak tot de broccoli beetgaar is. Haal uit de pan, verhit een scheut olijfolie en bak nu het vegetarisch gehakt goudbruin, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook of stoom ze zacht. Laat ze goed uitlekken, pureer ze met 40 gram boter en een scheutje melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Leg onderin de ovenschaal het gehakt, dan een laagje gebakken broccoli-boerenkool en eindig met een laag puree. Bestrooi met gehakte walnoten, tijm en geraspte parmezaan. Zet 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hachis parmentier met broccoli, boerenkool en noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!