Recept

Kippen- en bloemkoolnuggets met mosterdmayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hou enkele rauwe bloemkoolroosjes apart om in de mosterdmayonaise te dippen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Meng de bloem met de cajunkruiden, de kippenkruiden, peper, zout en 250 milliliter water.

  2. 2

    Rooster het brood krokant in de broodrooster of oven, laat het afkoelen en hak het fijn in de blender. Rasp de kaas fijn of hak hem fijn in de blender. Meng het broodkruim met de kaas en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de kippenboutfilets in reepjes van 2 cm en snij grote bloemkoolroosjes in 2 of 4 stukken. Haal de reepjes kip en bloemkoolroosjes eerst door het bloembeslag en daarna direct door het broodkruim.

  4. 4

    Leg de nuggets op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met flink wat zonnebloemolie en bak ze 20 à 25 minuten in de oven. Je kun ze ook 10 minuten in de airfryer bakken op 200°C.

  5. 5

    Maak de mayonaise. Doe het ei en de azijn in een hoge beker. Zet de mixer helemaal beneden in de beker en zet hem aan. Giet er geleidelijk aan de olie bij en blijf mixen tot je een dikke saus hebt. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Serveer de nuggets met de mosterdsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippen- en bloemkoolnuggets met mosterdmayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!