Recept

Gehaktbrood met geglaceerd spek en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijk gerecht dat iedereen lust.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 1 appel in blokjes en laat ze, samen met de rozijnen, weken in de calvados. Snipper de sjalot fijn. Meng de geweekte appelblokjes en de rozijnen door het gehakt. Meng er ook de gesnipperde peterselie en sjalot door. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng goed.

  2. 2

    Vorm een gehaktbroodje van het gehakt. Wikkel er de spekplakjes rond en leg het gehaktbroodje op een met bakpapier beklede ovenplaat. Borstel er de honing over en zet gedurende 35 à 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in plakjes en blancheer ze 10 minuten in gezouten water. Laat ze even uitlekken. Snij de appelen in blokjes en zet ze samen met het citroensap en de vanillesuiker op het vuur. Kook op een zacht vuur tot moes.

  4. 4

    Bak de uitgelekte aardappelplakjes krokant in wat boter. Serveer met het gehaktbroodje en de appelmoes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met geglaceerd spek en  appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!