Recept

Gevulde groenten met gehakt, kikkererwten en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gevulde groenten zijn lekker én gezond.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de couscous gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork en roer er 2 eetlepels olijfolie door. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en roerbak rul.

  3. 3

    Voeg de abrikozen- en tomatenblokjes, de lente-ui en de gesnipperde kruiden toe (hou een klein beetje kruiden apart voor de afwerking). Kruid met peper en zout. Roer er de couscous en de kikkererwten door.

  4. 4

    Hol de courgette en de aubergine een beetje uit. Snij het kapje van de paprika’s. Vul de groenten met de couscous-gehaktmengeling, zet ze in een ovenschotel en sprenkel er royaal olijfolie over. Zet gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er vlak voor het serveren nog de apart gehouden kruiden over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde groenten met gehakt, kikkererwten en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!