Recept

Pompoensoep met kerrie en koriander

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "Ik gebruik voor soep graag kastanjepompoen: de kleur is mooi dieporanje én je hoeft ’m niet te schillen, want de schil wordt lekker zacht bij het garen. Je zou de stukken ook gewoon kunnen aanstoven met de rest van de groenten, overgieten met bouillon en een halfuur laten garen, maar het roosteren maakt de pompoen extra zoet. Dat vind ik lekkerder."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C op de heteluchtstand. Spoel de pompoen, snij ‘m in parten en vervolgens in grove stukken en meng er wat olie onder. Leg de stukken pompoen op een bakplaat. Rooster ze 30 minuten in de oven en test of de pompoen zacht is.

  2. 2

    Pel en snipper intussen de sjalot en de knoflook. Maak het preiwit schoon, halveer het en snij het in dunne halve ringen. Stoof alles in een soeppan op een zacht vuurtje glazig in wat olie. Voeg het kerriepoeder toe, roer goed om en bak even mee. Blus de groenten met de kippenbouillon. Breng alles aan de kook en laat zachtjes sudderen onder deksel.

  3. 3

    Voeg de blokjes pompoen toe aan de warme bouillon en laat nog 5 minuten sudderen. Mix de soep. Is ze wat te dik, voeg dan een beetje extra kippenbouillon toe. Kruid de soep met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommetjes en werk ze af met de gehakte verse koriander – hoe meer, hoe liever. Eventueel kan er ook nog een scheutje room of kokosroom bij.

  5. 5

    Serveer de soep in uitgeholde pompoenen voor een bijzonder effect.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met kerrie en koriander

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!