Recept

Pompoenhummus met homemade grissini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Hummus is niet meer van onze aperitiefplank weg te denken. Het is dan ook leuk om te variëren per seizoen: in de herfst maak ik hem met een vleugje pompoen, in de zomer met geroosterde paprika’s of feta. Je kunt hem met zoveel ingrediënten op smaak brengen dat het nooit saai wordt!” 

bereiding
  1. 1

    Maak de grissini. Los de gist op in 3 eetlepels lauw water. Doe het zout met de bloem in een kom. Voeg de opgeloste gist, 15 gram parmezaan, de olijfolie en 100 milliliter water toe. Begin in het midden en neem steeds wat bloem mee. Kneed 7 à 10 minuten goed door. Is het te droog of te nat, voeg dan een klein beetje water of bloem toe. Het deeg is klaar als het een mooie elastische bol vormt.

  2. 2

    Leg het deeg op een met bloem bestrooide plank en duw het goed plat tot een rechthoek. Bestrijk het met wat extra olijfolie en bestrooi het met de semolina. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Verwarm de oven tot 240°C. Snij het deeg in repen van 2 x 10 cm. Rol de deegreepjes op een met bloem bestoven werkvlak met de hand uit tot grissini. Zorg dat je lange stokjes van ongeveer 20 cm lang en een vinger dik hebt.

  4. 4

    Leg de grissini op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bestrooi de grissini met de toppings: de eetlepel parmezaan, de zaadjes of de Italiaanse kruiden. Verlaag de oventemperatuur naar 220°C en bak de grissini ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en leg ze dan op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenhummus met homemade grissini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!