Recept

Pompoenhummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal om te maken met een restje butternut.

bereiding
  1. 1

    Snij de pompoen in hapklare stukken en leg ze in een ovenschaal. Pel en halveer 2 teentjes knoflook, schik ze tussen de pompoen, samen met de tijm en rozemarijn.

  2. 2

    Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en doe er een scheutje water bij. Dek af met een vel aluminiumfolie en stoom in 30 minuten gaar in de oven tot de pompoen zacht is. Verwijder de kruiden en de knoflook. Pureer de pompoen tot een zachte puree.

  3. 3

    Pel en pers het 3de teentje knoflook. Pers de citroen uit. Doe de kikkererwten in een keukenrobot, voeg een scheutje water en de knoflook toe. Voeg de komijn, de gember en het citroensap toe. Mix goed, giet er wat olijfolie en een scheutje water bij en mix opnieuw. Lepel de pompoenpuree erbij en mix opnieuw. Als je de hummus smeuïger wilt, kun je er nog wat olijfolie of water aan toevoegen.

  4. 4

    Werk de hummus af met de kikkererwten, de gerookte sesamzaadjes en kruid extra met chilipepermix. Snipper er wat bladpeterselie bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenhummus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!