Recept

Kedgeree met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kedgeree is een Indiase rijst- en linzenschotel met hardgekookt ei. Deze variant is zonder linzen, maar met erwtjes.

bereiding
  1. 1

    Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Breng water aan de kook voor de eitjes.

  2. 2

    Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Verhit de sesamolie in een wokpan of een andere diepe pan en fruit er de knoflook en de ui in aan.

  3. 3

    Voeg de scampi’s toe en laat ze enkele minuten meebakken. Voeg de erwtjes toe. Strooi er het kerriepoeder over en doe de sojasaus erbij. Roer even om, kruid met peper en zout en voeg de gekookte zilvervliesrijst toe. Meng alles goed door elkaar. Zet het vuur uit en hou warm.

  4. 4

    Kook de eitjes 8 minuten. Spoel ze onder koud water, pel ze en snij elk eitje in vier.

  5. 5

    Hak de bladpeterselie fijn. Schik de eitjes op de kedgeree rijst. Werk de kedgeree af met de gesnipperde peterselie en de gedroogde uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kedgeree met scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!