Recept

Gehaktballetjes in tomatensaus met spinazie en zacht korstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehaktballetjes in tomatensaus met een zacht korstje. 

bereiding
  1. 1

    Maak de tomatensaus. Pel en pers de kno ook. Fruit in olijfolie in een sauspannetje. Voeg de harissa, tomatenpuree, passata en suiker toe. Kruid met zout en peper. Doe er de tijm en laurier bij, breng aan de kook en laat 15 minuten zacht sudderen. Haal de kruiden eruit.

  2. 2

    Maak de gehaktballetjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de quinoa gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de knoflook, fruit kort in wat olijfolie.

  3. 3

    Meng het gehakt met de quinoa, de knoflook, de eidooiers, de oregano, tijm, rozemarijn en peterselie, de komijn, de ras el hanout bij en kruid met zout en peper. Kneed goed. Maak je handen lichtjes vochtig en rol balletjes van het mengsel van zo’n 3 cm doorsnede. Bak de balletjes bruin in olijfolie in 5 tot 7 minuten.

  4. 4

    Spoel de spinazie grondig, zwier droog en bak even op in olijfolie. Laat heel goed uitlekken. Knijp goed uit tot het overtollige vocht verdwenen is.

  5. 5

    Verdeel de uitgeknepen spinazie over de bodem van een ovenschaal. Schik er de balletjes op. Giet de tomatensaus over de balletjes en bestrooi rijkelijk met geraspte mozzarella en de pecorino. Bak 15 minuten in de oven, haal eruit en werk af met enkele blaadjes oregano. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktballetjes in tomatensaus met spinazie en zacht korstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!