Spruitjes-preigratin met yoghurt en pecorino
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spruitjes-preigratin met yoghurt en pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele gratin à la Pascale Naessens.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon en kook ze in 12 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Halveer de prei, spoel goed en snij in ringen.

  2. 2

    Roerbak de spruitjes en prei 5 minuten in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep alles in een ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Meng de helft van de pecorino onder de yoghurt en kruid met peper en zout. Giet over de groenten en bestrooi met de rest van de pecorino. Zet 25 minuten in de oven. Werk de gratin af met fijngesnipperde peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon en kook ze in 12 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Halveer de prei, spoel goed en snij in ringen.

  2. 2

    Roerbak de spruitjes en prei 5 minuten in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep alles in een ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Meng de helft van de pecorino onder de yoghurt en kruid met peper en zout. Giet over de groenten en bestrooi met de rest van de pecorino. Zet 25 minuten in de oven. Werk de gratin af met fijngesnipperde peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!