Recept

Pompoengratin met spinazie en halloumikorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk herfstige gratin à la Pascale Naessens!

Geen fan van halloumi? Vervang deze dan door blokjes feta, die zullen heerlijk smelten over de pompoen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1,5 cm. Pel en pers de knoflook. Hussel de pompoen met de geperste knoflook en een scheutje olijfolie door elkaar en kruid met peper en zout. Spoel de spinazie en laat uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Bak ze glazig in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Doe in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit.

  3. 3

    Klop de eieren los en meng er de ricotta en de melk onder. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel de helft van de pompoen over de bodem. Schep er de helft van de ricotta en de spinazie op. Eindig met de rest van de pompoen en de ricotta. Strooi er de geraspte halloumi en de zaden over en zet 20 minuten in de oven. Werk af met blaadjes spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoengratin met spinazie en halloumikorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!