Recept

Gehaktbrood in tomatensaus met groene-kruidenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Of je het nu gehaktbrood, vleesbrood, frikadellenkoek of fricandon noemt, dit lekkere gerechtje zet je al voor 2,50 euro per persoon op tafel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de wortelen schoon en snij ze in fijne blokjes.

  2. 2

    Bak de spekreepjes kort aan. Haal het spek uit de pan en roerbak de groenten in dezelfde pan. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de spekblokjes, 125 ml water en de honing. Laat nog even inkoken op een zacht vuur.

  3. 3

    Doe het gehakt in een grote mengkom. Voeg de eidooiers toe, het paneermeel, de komijn en de gember. Kruid met peper en zout en meng goed.

  4. 4

    Vorm er een groot gehaktbrood van en leg in een ingevette ovenschaal. Giet er de tomatensaus bij en bak het gehaktbrood in 45 minuten gaar. Laat 10 minuten rusten voor je het snijdt, zodat de sappen mooi behouden blijven.

  5. 5

    Kook intussen de rijst gaar. Giet af en roer er de gehakte groene kruiden door. Serveer het vlees met de tomatensaus en de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood in tomatensaus met groene-kruidenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!