Amandel-vijgentaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Amandel-vijgentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: je kunt de amandelschilfers eventueel vervangen door fijngehakte ongezouten pistachenoten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de taartvorm (24cm diameter). Snij de vijgen in partjes.

  2. 2

    Mix de boter romig met de suiker, het citroensap, de citroenschil, de sinaasappelschil en het vanillemerg. Voeg er al kloppend één voor één de eieren aan toe.

  3. 3

    Voeg het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder toe en mix verder. Spatel de amandelschilfers onder het beslag. Schep het beslag in de taartvorm en strijk het oppervlak glad.

  4. 4

    Verdeel de vijgen over het beslag en duw ze er lichtjes in. Bak de taart 1 uur in de oven. Bestrijk de nog warme taart met de honing en bestrooi ze met poedersuiker. Lekker warm én koud!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de taartvorm (24cm diameter). Snij de vijgen in partjes.

  2. 2

    Mix de boter romig met de suiker, het citroensap, de citroenschil, de sinaasappelschil en het vanillemerg. Voeg er al kloppend één voor één de eieren aan toe.

  3. 3

    Voeg het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder toe en mix verder. Spatel de amandelschilfers onder het beslag. Schep het beslag in de taartvorm en strijk het oppervlak glad.

  4. 4

    Verdeel de vijgen over het beslag en duw ze er lichtjes in. Bak de taart 1 uur in de oven. Bestrijk de nog warme taart met de honing en bestrooi ze met poedersuiker. Lekker warm én koud!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.