Schelvishaasje met prosciutto en vijgen-sinaasappelsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schelvishaasje met prosciutto en vijgen-sinaasappelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept met vijgen is simpel en ziet er toch superverfijnd uit. Serveer het met puree. 

bereiding
  1. 1

    Kruid de vis met peper en zout. Hak de walnoten fijn. Bestrijk één kant van de vis met honing en rasp er wat sinaasappelschil over. Bestrooi de vis met de walnoten en wikkel elke filet in een plakje prosciutto.

  2. 2

    Snij de sinaasappelen à vif en vang het sap op. Roer de rest van de honing door het sap, rist er de tijmblaadjes bij en leg er de sinaasappelpartjes in. Halveer de vijgen.

  3. 3

    Bak de visfilets in olijfolie aan één kant goudbruin. Draai ze om en voeg ook de sinaasappelpartjes met het vocht en de gehalveerde vijgen toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten garen. Serveer de vis met de saus en werk af met de extra verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de vis met peper en zout. Hak de walnoten fijn. Bestrijk één kant van de vis met honing en rasp er wat sinaasappelschil over. Bestrooi de vis met de walnoten en wikkel elke filet in een plakje prosciutto.

  2. 2

    Snij de sinaasappelen à vif en vang het sap op. Roer de rest van de honing door het sap, rist er de tijmblaadjes bij en leg er de sinaasappelpartjes in. Halveer de vijgen.

  3. 3

    Bak de visfilets in olijfolie aan één kant goudbruin. Draai ze om en voeg ook de sinaasappelpartjes met het vocht en de gehalveerde vijgen toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten garen. Serveer de vis met de saus en werk af met de extra verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.