Recept

Salade met gepofte prei en verse erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mosterdsla is een heerlijke licht pikante sla. Eigenlijk is deze sla familie van de kolen, waar je dus de blaadjes van eet. Je kweekt deze sla makkelijk in je eigen tuin. Oogst de blaadjes en verwerk ze zo snel mogelijk, want dan zijn ze nog lekker knapperig. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het uiterste groene deel en de worteltjes van de preien. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met zout en bak ze 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Bereid intussen de rest van de salade. Kook de erwtjes 30 seconden in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze meteen schrikken onder koud water. Laat ze goed uitlekken. Spoel en droog de sla.

  3. 3

    Hak de blaadjes van de munt en de dragon grof. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de erwtjes met de geraspte citroenschil, de munt, de dragon en 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Bewaar de erwtjes in de koelkast.

  4. 4

    Haal de blaadjes van de tijm. Haal de prei uit de oven als ze zacht is. Verwijder de buitenste bruine bladeren en snij het zachte vruchtvlees in grove stukken van 5 cm. Meng ze met 1 à 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie en de tijm. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Kook de eitjes in 5 minuten zacht. Pel ze voorzichtig onder koud stromend water.

  6. 6

    Leg de mosterdsla onderaan op de borden. Beleg de sla met de prei, de erwtjes en de zachtgekookte eitjes. Werk de salade af met de extra munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met gepofte prei en verse erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!