Recept

Risotto met erwtjes, tuinbonen en honingzalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je pesto zelf en bewaar die in een bokaaltje of een oude confituurpot. Doe er een flinke scheut olijfolie op en zet koel weg. Wanneer je de pesto wilt gebruiken, roer je de olijfolie er gewoon door.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de erwtjes en de tuinbonen 2 à 3 minuten in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Duw de tuinbonen uit hun vliesje.

  2. 2

    Rasp de schil van 1/2 citroen. Pers de andere helft uit. Pel en snipper de sjalot. Snij het preiwit fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan en fruit er de sjalot en het preiwit in aan. Voeg 2 eetlepels citroenschil toe en schep om. Voeg de risottorijst toe en schep op. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en roer goed om. Dek af en gaar 15 tot 18 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de zalm in een ovenschaal en kruid met peper, zout een flinke scheut olijfolie, gedroogde tijm en een scheutje honing. Gaar 15 minuten mee in de oven, de zalm mag nog een beetje rozig zijn vanbinnen.

  4. 4

    Neem de risotto uit de oven en roer er de pesto en 3/4 van de groene groenten door. Schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en 2 eetlepels citroensap.

  5. 5

    Serveer de risotto met de zalm, bestrooi met de rest van de erwtjes en tuinbonen en werk af met een toefje rucola en een pakje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met erwtjes, tuinbonen en honingzalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!