Recept

Salade lyonnaise met traag gegaard gelakt buikspek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt ervoor kiezen om het buikspek te laten afkoelen en koud te serveren of het meteen warm te serveren. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 140°C. Maak het buikspek. Meng de kipkruiden, het komijnzaad, het venkelzaad, het paprikapoeder, peper en zout. Snij het vet van het buikspek bovenaan kruislings in. Besprenkel het met olijfolie, wrijf het in met de kruidenmengeling en leg het in een ovenschaal. Dek het af met aluminiumfolie en gaar het 3 uur in de oven.

  2. 2

    Bereid intussen de overige ingrediënten. Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud water. Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen. Kook de eitjes gedurende 8 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze. Bewaar alles in de koelkast tot het buikspek gaar is.

  3. 3

    Als het buikspek zacht is, verhoog je de oventemperatuur naar 220°C. Wrijf het buikspek volledig in met de honing en de sojasaus, zet het terug in de oven en laat de korst in 15 à 20 minuten krokant worden in de oven.

  4. 4

    Spoel en droog de bladsla en de veldsla. Maak een salade van de bladsla, de veldsla, de boontjes en de aardappelen en besprenkel ze met de rodewijnazijn en olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij het buikspek in reepjes of plakjes en serveer het met de salade en de eitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade lyonnaise met traag gegaard gelakt buikspek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!