Recept

Aardappelsalade van gepofte krieltjes met paprikasalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies voor deze aardappelsalade voor heerlijke nieuwe patatjes met een dunne schil. Die hoef je niet te schillen, enkel even schoonboenen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de krieltjes schoon en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en zout en gaar ze 35 à 40 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen. Halveer ze.

  2. 2

    Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne blokjes. Pel en snipper de rode ui. Meng de paprika’s en de rode ui met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Kruid ze met peper en zout en zet ze in de koelkast.

  3. 3

    Meng de zure room met de mayonaise en 1 eetlepel citroensap en breng de saus op smaak met het paprikapoeder, het gerookt paprikapoeder, peper en zout.

  4. 4

    Lepel de zureroomsaus op het bord. Verdeel er de gepofte aardappelen en de paprikasalsa over. Werk de salade af met het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsalade van gepofte krieltjes met paprikasalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!