Verfijnde appelgalette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Verfijnde appelgalette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptip!

Gebruik verse appelen. De schil behoudt dan mooi haar kleur tijdens het bereiden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de appelen en snij ze in dunne partjes. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Schik de partjes appel dakpansgewijs op het bladerdeeg, maar laat de randen vrij. Pers het sap uit de citroen en bedruppel de appel met het citroensap.

  2. 2

    Meng het kaneelpoeder met de bruine suiker en strooi het mengsel over de appeltaart. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

  3. 3

    Klop het ei los met een scheutje melk. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een borsteltje met het eimengsel. Bak de taart 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de appelen en snij ze in dunne partjes. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Schik de partjes appel dakpansgewijs op het bladerdeeg, maar laat de randen vrij. Pers het sap uit de citroen en bedruppel de appel met het citroensap.

  2. 2

    Meng het kaneelpoeder met de bruine suiker en strooi het mengsel over de appeltaart. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

  3. 3

    Klop het ei los met een scheutje melk. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een borsteltje met het eimengsel. Bak de taart 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.