Gemarineerde zalm met appel, venkel en appelgelei
bereiding
-
1
Maak de appelgelei een dag vooraf.
Warm een vijfde van het appelsap op. Laat de gelatine weken in koud water. Knijp uit en los op in het warme appelsap. Meng met de rest van het appelsap en laat opstijven in de koelkast.
-
2
Maak een marinade met 2 delen olijfolie en 1 deel limoensap. Kruid bij met peper en zout.
Snij de zalmfilet in blokjes en laat deze trekken in de marinade.
-
3
Snij de broodkorst van het brood en rooster het. Snij het in even grote blokjes als de zalm. Schil de appel en snij ’m ook in blokjes. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.
-
4
Verwijder de harde kern van de venkelknol en snij met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Sprenkel er witte wijnazijn en olijfolie over en kruid met peper en zout.
-
5
Meng alle ingrediënten en schik ze op twee borden. Snij de gelatine in blokjes en werk er het bord mee af, samen met enkele zalmeitjes.
Voorbereiding