Recept

Rode curry met appel en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker lokaal

Wist je dat een granny smith-appel niet van bij ons komt? Een lokaal alternatief is de golden delicious. Ook deze appel is groen en heeft een subtiele zure toets. Perfect voor die Thaise smaakbalans!

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Voeg de ui, de knoflook en de currypasta toe en bak 1 minuut aan. Spoel 1 appel, snij hem in blokjes en voeg die toe aan de wok. Roerbak ze even mee en blus dan met de kokosmelk. Mix het geheel in een blender tot een gladde curry.

  2. 2

    Maak de puntpaprika’s, de courgette en de paksoi schoon en snij ze in stukken. Verhit de rest van de olie in de wok en voeg de kippenblokjes, de paprika, de courgette en de paksoi toe. Breng alles op smaak met de chilivlokken, de vissaus en de sojasaus en laat even wokken.

  3. 3

    Giet de rode curry bij in de wok en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Breng de curry op smaak met limoensap.

  4. 4

    Spoel de tweede appel en snij hem in blokjes. Hak de nootjes fijn. Schep de curry in de borden en werk af met de appelblokjes en de fijngehakte nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode curry met appel en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!