Recept

Wok met kalkoen, rijst, mango en curry-pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Maak van dit gerecht een echte kidsfavorietdoor de rode curry weg te laten en hem te serveren met een eenvoudige pindasaus.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Mix de helft van de pinda’s in de keukenrobot. Zet een steelpannetje op het vuur en doe er de gemalen pinda’s, de rode currypasta, de sojasaus, de rietsuiker, het limoensap en de kokosmelk in. Laat een beetje inkoken. Hak de rest van de pinda's fijn.

  2. 2

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.

  3. 3

    Pel de rode ui en de knoflook en snipper ze fijn. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij hem in stukjes. Schil de mango en snij hem in stukjes. Kruid de kalkoenblokjes met peper, zout en het kerriepoeder.

  4. 4

    Verhit de olie in de wok. Voeg de kalkoenblokjes toe, laat 3 minuten roerbakken en voeg de ui, de knoflook en de paprika toe. Roerbak nog even verder en voeg de sojasaus toe. Voeg de blokjes mango toe en roer alles om.

  5. 5

    Snipper de koriander of de bladpeterselie fijn. Serveer de wok met de zilvervliesrijst en het sausje van rode curry en pinda's. Werk af met de rest van de pinda's en de koriander of peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wok met kalkoen, rijst, mango en curry-pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!