Recept

Clafoutis van bloemkool en brie met kaasbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Gooi nooit zomaar een oud stokbrood weg. Je kunt er nog heerlijke kaasbroodjes of croutons voor de soep mee maken. Of maal het brood fijn en je hebt je eigen paneermeel.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes en leg ze in een ingeoliede ovenschaal van 26 cm diameter. Snij de brie in plakjes.

  2. 2

    Klop de eieren los met de room, de melk en de dragon. Kruid ze met peper en zout en schenk ze mee in de schaal. Leg er de plakjes brie op en bak de clafoutis 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel intussen de uien en snij ze in ringen. Verhit een klontje boter in een pan en laat de uiringen op een zacht vuur karamelliseren.

  4. 4

    Snij het brood in sneetjes, bestrooi ze met de geraspte kaas en bak ze de laatste 5 minuten mee in de oven.

  5. 5

    Werk de clafoutis af met de gekaramelliseerde uiringen en de extra dragon en serveer hem met de kaasbroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!