Recept

Zwaardvis met sinaasappel, chimichurri en knoflookcrostini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: "Net als tonijn en zalm serveer je zwaardvis nog rosé. Kies dus het liefst voor dikke stukken, anders bakt de zwaardvis te snel en wordt hij droog."

bereiding
  1. 1

    Maak de chimichurrisaus. Hak de rozemarijn, de peterselie en de bieslook fijn en meng met de oregano en de tijm. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes.

  2. 2

    Meng de kruiden, de knoflook, de sjalot en de chilipeper met de olijfolie, de azijn, het citroensap en de mosterd. Breng op smaak met de cayennepeper, de komijn, peper en zout. Voeg eventueel extra olijfolie of azijn toe, naar smaak. Laat trekken.

  3. 3

    Spoel de sinaasappel en snij hem in plakken.

  4. 4

    Leg de zwaardvis op de royaal ingevette grill van de barbecue. Schroei de zwaardvis aan beide kanten dicht. Lepel er wat van de chimichurrisaus op en laat 3 minuten garen aan de zijkant van de grill, het minder warme gedeelte. Gril ook de plakken sinaasappel.

  5. 5

    Maak de crostini. Snij het stokbrood in plakjes. Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf de sneetjes brood ermee in. Sprenkel er olijfolie over en gril de crostini op de barbecue.

  6. 6

    Snij de zwaardvis in plakjes en serveer ze met de rest van de chimichurri, de sinaasappel en de crostini.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zwaardvis met sinaasappel, chimichurri en knoflookcrostini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!