Recept

Oosterse gegrilde dorade met chiliolie en rijstsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: "Als je vis in z'n geheel wilt roosteren, is een barbecueklem geen overbodige luxe. Je draait de vis om in een wip, zonder dat hij aan het rooster blijft plakken."

bereiding
  1. 1

    Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Meng de chilipeper met 4 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de olie ten minste 1 uur trekken.

  2. 2

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de koriander, de munt en de helft van de peterselie fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.

  3. 3

    Laat de rijst uitlekken en meng er de gehakte kruiden en de limoenschil door. Breng op smaak met 2 eetlepels limoensap, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Doe de rijst in een serveerschaal en strooi er de gefrituurde uitjes over.

  4. 4

    Schil de gember en spoel de limoen. Halveer de citroengrasstengels en snij de gember en de limoen in plakjes.

  5. 5

    Wrijf de klemmen van de barbecue eerst in met wat olie. Vul de buiken van de dorade op met het citroengras, de gember, de limoen en de rest van de peterselie. Borstel de dorades royaal in met de chiliolie. Leg ze tussen de visklemmen en zet ze vast.

  6. 6

    Gril de dorade 3-4 minuten op elke kant op de barbecue, naargelang de dikte van de vis. Serveer de gegrilde vis met de kruidige rijstsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse gegrilde dorade met chiliolie en rijstsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!