Recept

Gegrilde pulpo met gepofte zoete aardappel en rozemarijnolie

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: "Een grote misvatting is dat je pulpo of octopus rauw op de barbecue kunt grillen. Als je dat toch doet, krijg je heel taaie pulpo. Je moet hem dus eerst garen of stoven en dit doe je het best in z'n eigen nat. Dit kan gerust een dag vooraf al."

bereiding
 1. 1

  Spoel de octopus goed en snij hem in grove stukken. Maak 2 teentjes knoflook, de wortelen, de uien en de selder schoon en snij ze in grove stukken. Fruit de groenten in wat olijfolie, voeg de octopus toe en blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen.

 2. 2

  Dek de pan af met een stukje bakpapier en zet er een bord op zodat het vocht in de pan kan blijven. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten onder deksel zachtjes garen.

 3. 3

  Spoel de zoete aardappelen en kook ze 15 minuten in gezouten water.

 4. 4

  Doe drie gekneusde rozemarijntakjes in een steelpannetje en vul aan met de olijfolie. Laat 15 minuten zachtjes infuseren. Laat de olie afkoelen en doe ze in een flesje.

 5. 5

  Wrijf het rooster van de barbecue goed in met de rozemarijnolie. Hak de rest van de rozemarijn fijn. Leg de zoete aardappelen en de octopus op de barbecue. Kruid beiden met de gehakte rozemarijn, peper en grof zeezout. Strijk met een borsteltje rozemarijnolie over de zoete aardappel en de octopus.

 6. 6

  Pel en pers het laatste teentje knoflook. Kruid de mascarpone met de gedroogde oregano, peper en zout. Roer er de knoflook door.

 7. 7

  Snij de zoete aardappel half open, lepel er de mascarpone en wat rozemarijnolie over. Serveer de gegrilde octopus met de zoete aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde pulpo met gepofte zoete aardappel en rozemarijnolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!