Recept

Zalmfilet met droge kruidenrub en venkelsalade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: "Heerlijk rosé gebakken is deze zalm een ware delicatesse. Ik serveer 'm ook vaak als aperitiefhapje, met een yoghurt-dillesausje."

bereiding
 1. 1

  Maak eerst de kruidenrub. Meng het citroenpoeder met het venkelzaad, het uienpoeder, het knoflookpoeder, de cayennepeper, de peper en het grof zeezout. Stamp alles fijn in de vijzel.

 2. 2

  Leg de zalmfilet op de velkant op de royaal ingevette barbecuegrill. Wrijf de bovenkant van de zalmfilet royaal in met de droge rub. Laat 3 minuten garen.

 3. 3

  Sprenkel wat olijfolie over de droge rub en draai de zalmfilet om. Gril nog 2 minuten op deze kant. Draai de zalmfilet een laatste keer en gril nog 1 minuut op de velkant.

 4. 4

  Maak de venkelsalade. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Maak de venkel schoon en snij hem in reepjes. Hak de dille fijn. Maak een vinaigrette van de azijn en de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de groenten en werk af met extra peper.

 5. 5

  Snij de citroen in partjes. Werk de zalm af met de citroenpartjes en de dragon en geef er de salade bij. Lekker met aardappel in de schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmfilet met droge kruidenrub en venkelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!