Recept

Papillot van zalm met komkommer-venkelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit licht lentegerecht is lekker op zichzelf, maar je kunt er eventueel ook wat brood of een in de oven gepofte aardappel bij serveren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Neem 4 vellen bakpapier en leg op elk vel een zalmfilet. Kruid ze met peper en zout en druppel er wat olijfolie over. Hak de bladpeterselie fijn, snij de citroen in partjes en verdeel ze beide over de zalm. Verkruimel er wat roze peperbessen over. Vouw de papillotjes dicht en laat ze zo’n 20 minuten garen in de oven.

  2. 2

    Spoel intussen de venkel, de appel en de komkommer en snij ze in fijne stukjes. Hussel ze even goed door elkaar en meng er de rozijntjes onder. Bedruppel met olijfolie, wat citroensap en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor de limoenyoghurt.

  4. 4

    Haal de papillotjes uit de oven en leg ze op de borden. Serveer met de komkommer-venkelsalade en de limoenyoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillot van zalm met komkommer-venkelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!