Recept

Lobster roll van de barbecue met knoflook-citroenboter

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: "Het lijkt een beetje decadent, deze lobster roll, maar in Amerika eten ze dit vaak. Noem het gerust mijn guilty pleasure. Dit is fastfood om duimen en vingers bij af te likken."

bereiding
 1. 1

  Maak de sausjes vooraf. Bereid eerst de aioli. Pel en pers 1 teentje knoflook, meng het onder de mayonaise en kruid met peper en zout.

 2. 2

  Maak de spicy tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en 1 teentje knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie. Voeg de passata en de chili toe en laat alles op een lage temperatuur 20 minuten stoven onder deksel. Mix fijn.

 3. 3

  Maak de knoflook-citroenboter. Pel en pers het laatste teentje knoflook en rasp de schil van de citroen. Meng de geraspte citroenschil en de knoflook onder de zachte boter. Laat de boter weer opstijven in de koelkast.

 4. 4

  Snij voor het serveren de kreeften in de lengte door. Verwijder de maag en het darmkanaal. Lepel wat knoflook-citroenboter op het kreeftenvlees en leg de kreeft met de schaal naar beneden 2 minuten op de hete BBQ. Draai de kreeft en gril nog 1 minuut. Draai de kreeft opnieuw om, lepel er extra boter op en laat nog 3 à 4 minuten verder garen.

 5. 5

  Halveer de sandwiches, maar snij ze niet helemaal door. Leg ze met de snijkant kort op de grill. Haal het kreeftenvlees uit de schaal en poten en snij het in hapklare stukken.

 6. 6

  Bestrijk de broodjes eerst met wat knoflook-citroenboter. Leg er de rucola en het kreeftenvlees op en lepel er de aioli en de spicy tomatensaus over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lobster roll van de barbecue met knoflook-citroenboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!