Recept

Steak tartaar met frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze topklassieker is heerlijk met wat (zelfgemaakte) mayonaise. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in frietjes, spoel ze en dep ze droog met een schone keukenhanddoek. Verhit de friteuse tot 150°C. Bak de frietjes een eerste keer 3 minuten op 150°C. Haal ze uit de friteuse, schud ze op en zet ze even aan de kant.

  2. 2

    Pel de rode ui en de sjalot. Snij de rode ui in fijne ringen en snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn. Snij het rundvlees in kleine blokjes van ongeveer 0,5 op 0,5 centimeter en meng er de sjalot, de olie, de mosterd, de peterselie en de kappertjes onder. Breng de tartaar op smaak met enkele druppels worcestersaus, tabasco, peper en zout.

  3. 3

    Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 170°C en bak de frieten een tweede keer 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de friteuse en schud ze op.

  4. 4

    Verdeel de tartaar over de borden met behulp van een serveerring. Zet de eidooiers in de halve eierschalen telkens in het midden van de tartaar. Serveer met een half handje rucola en werk af met versgemalen peper, enkele ringen rode ui en de appelkappers. Geef er de frietjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak tartaar met frietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!