Wulken in een kruidige bouillon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wulken in een kruidige bouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk hapje met schelpen uit de Noordzee! Je hebt er zelf amper werk aan en het hoeft maar een halfuurtje te sudderen.

bereiding
  1. 1

    Spoel de wulken goed in koud water. Ververs het water drie keer.

  2. 2

    Snij de selder in grote stukken. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen. Fruit de selder, de chilipeper, de peterselie, de tijm en de laurier aan in een klontje boter. Blus met de witte wijn, vul aan met 1 liter water en kruid met het zout en de peperbollen. Zet het deksel op de kookpot. Breng de bouillon aan de kook en laat 10 minuten trekken.

  3. 3

    Doe er de wulken bij en laat ze op een zacht vuur 25 minuten sudderen. Serveer ze warm als aperitiefhapje!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de wulken goed in koud water. Ververs het water drie keer.

  2. 2

    Snij de selder in grote stukken. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen. Fruit de selder, de chilipeper, de peterselie, de tijm en de laurier aan in een klontje boter. Blus met de witte wijn, vul aan met 1 liter water en kruid met het zout en de peperbollen. Zet het deksel op de kookpot. Breng de bouillon aan de kook en laat 10 minuten trekken.

  3. 3

    Doe er de wulken bij en laat ze op een zacht vuur 25 minuten sudderen. Serveer ze warm als aperitiefhapje!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.