Langoustines uit de oven met knoflook en peterselie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Langoustines uit de oven met knoflook en peterselie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je hoeft lekkere vis en schaal- en schelpdieren niet ver te zoeken: ze komen gewoon uit de Noordzee!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de langoustines in de lengte. Verwijder de maag en het darmkanaal en leg ze open op een ovenplaat.

  2. 2

    Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Meng ze samen met de peterselie en het citroensap onder de zachte boter. Kruid de boter met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de kruidige boter over de langoustines en gaar ze 15 minuten in de oven tot ze goudbruin gegratineerd zijn. Lekker met stokbrood of pasta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de langoustines in de lengte. Verwijder de maag en het darmkanaal en leg ze open op een ovenplaat.

  2. 2

    Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Meng ze samen met de peterselie en het citroensap onder de zachte boter. Kruid de boter met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de kruidige boter over de langoustines en gaar ze 15 minuten in de oven tot ze goudbruin gegratineerd zijn. Lekker met stokbrood of pasta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.