Recept

Rolletjes van griet met verse kruiden en een tomatensalade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekker lokaal visje uit de Noordzee!

bereiding
 1. 1

  Bereid de vis. Spoel en droog het basilicum, de koriander en de peterselie. Verwijder de worteltjes van de lente-uitjes en snij het groen weg tot er ongeveer een stuk van 8 à 10 cm overblijft. Snij de rest van het groen in ringetjes.

 2. 2

  Leg de grietfilets met de witte kant (waar de graat zat) naar beneden op je werkvlak, dep ze droog en kruid ze met peper en zout. Leg in het midden van elke filet 1 lente-uitje, wat basilicum, koriander en peterselie. Rol de filets op.

 3. 3

  Verhit water in een kookpot waar het stoommandje boven past. Leg de grietrolletjes op bakpapier in het stoommandje. Stoom de rolletjes 7 à 10 minuten. Dit kan ook in een stoomoven.

 4. 4

  Maak de salade. Spoel alle tomaten en snij ze in plakjes. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de sjalot met de olie en de wittewijnazijn en breng op smaak met de gehakte peterselie, peper, zout.

 5. 5

  Haal de grietrolletjes uit het stoommandje en leg ze op borden. Serveer de rolletjes met de tomatensalade en de sjalotvinaigrette. Werk af met de groene ringetjes lente-ui. Lekker met een stukje stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rolletjes van griet met verse kruiden en een tomatensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!