Recept

Sticky varkenshaasspiesjes met een meloenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Het slaatje van meloen en venkel is zoet en fris tegelijkertijd en past bij elke barbecue. Je kunt de galiameloen vervangen door cavaillon of honingmeloen.”

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Meng de gember, de knoflook, de limoenschil, het limoensap, de oestersaus, de sojasaus en de honing tot een gladde marinade. Voeg nog een klein scheutje olijfolie toe om ze iets lopender te maken. Snij het varkenshaasje in hapklare blokjes en wentel ze door de marinade. Laat minstens 10 minuten marineren.

  2. 2

    Maak het slaatje. Hak de noten grof. Schil de meloen en snij hem in blokjes. Maak de venkel schoon en schaaf de knol met een mandoline in dunne plakjes. Snipper de citroenmelisse en de munt fijn. Meng de meloen met de venkel en de gesnipperde kruiden. Voeg de rijstazijn en de olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de champignons schoon. Prik de varkenshaasblokjes afwisselend met de champignons op spiesjes. Bestrijk de spiesjes nog eens met de marinade en gril ze goudbruin en gaar op de BBQ of in een grillpan.

  4. 4

    Meng de yoghurt met de rozenharissa en roer goed los. Kruid met peper en zout. Rooster de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze.

  5. 5

    Serveer de spiesjes met het slaatje. Werk het slaatje af met de pindanoten en de extra citroenmelisse. Geef er het pitabrood en de yoghurt bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sticky varkenshaasspiesjes met een meloenslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!