Dominogratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Dominogratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé klassieker, aardappelgratin, in een nieuw jasje! Lekker bij een stukje vlees van de barbecue of bij een vispapillot. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de boter. Beboter een ovenschaal van 22 cm diameter. Spoel de aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne ronde plakjes. Leg de plakjes vanaf de buitenkant tot in het midden dominogewijs in de schaal. Steek de laurierblaadjes tussen enkele plakjes aardappel.

  2. 2

    Giet de room en de boter over de aardappelen. Rits er de blaadjes tijm over. Kruid met peper en zout en gaar de gratin 1 uur in de oven.

  3. 3

    Verhoog de oventemperatuur tot 200°C en bak nog 15 minuten tot de bovenkant van de aardappelen krokant is. Werk de gratin af met de extra verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de boter. Beboter een ovenschaal van 22 cm diameter. Spoel de aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne ronde plakjes. Leg de plakjes vanaf de buitenkant tot in het midden dominogewijs in de schaal. Steek de laurierblaadjes tussen enkele plakjes aardappel.

  2. 2

    Giet de room en de boter over de aardappelen. Rits er de blaadjes tijm over. Kruid met peper en zout en gaar de gratin 1 uur in de oven.

  3. 3

    Verhoog de oventemperatuur tot 200°C en bak nog 15 minuten tot de bovenkant van de aardappelen krokant is. Werk de gratin af met de extra verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.