Recept

Aardappel-parmezaanchurros met tomatensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Churros, dat zijn toch die gefrituurde reepjes met chocoladesaus? Ja, maar dit is de hartige versie ervan. Met parmezaan en tomatensalsa. Perfect als zomers hapje!

bereiding
  1. 1

    Maak de churros. Breng 180 milliliter water met de boter en een snuifje zout aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de bloem toe. Roer stevig door tot een bal en laat het deeg wat afkoelen.

  2. 2

    Schep de aardappelpuree door het deeg en klop er vervolgens één voor één de eieren onder. Voeg de geraspte parmezaan toe en kruid met peper en eventueel extra zout. Klop tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten afkoelen. Schep het daarna in een spuitzak met een brede gekartelde spuitmond.

  3. 3

    Maak de salsa. Spoel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Hak de koriander fijn. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Meng alle ingrediënten voor de salsa en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de friteuse tot 180°C. Spuit het beslag boven de frituurolie en knip het met een schaar in stukken van ongeveer 8 cm. Bak de churros goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier, schep in een mooie kom en bestrooi ze met de extra parmezaan en koriander. Serveer de tomatensalsa er apart bij. Werk af met de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappel-parmezaanchurros met tomatensalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!