Stokbrood met mozzarella, vijgen en groene asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stokbrood met mozzarella, vijgen en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit belegd broodje deluxe is dé perfecte lunch. Laat de prosciutto weg voor een vegetarische versie. 

bereiding
  1. 1

    Blancheer de groene aspergepunten 4 minuten in lichtgezouten water. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water.

  2. 2

    Snij de mozzarella in plakjes. Snij de plakjes prosciutto telkens in twee en vorm ze tot roosjes. Snij de vijgen in kwartjes.

  3. 3

    Halveer het stokbrood in de lengte en bestrijk het onderste gedeelte met de roomkaas.

  4. 4

    Leg hierop de mozzarella, de prosciutto, de asperges en de vijgen. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en sluit het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Blancheer de groene aspergepunten 4 minuten in lichtgezouten water. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water.

  2. 2

    Snij de mozzarella in plakjes. Snij de plakjes prosciutto telkens in twee en vorm ze tot roosjes. Snij de vijgen in kwartjes.

  3. 3

    Halveer het stokbrood in de lengte en bestrijk het onderste gedeelte met de roomkaas.

  4. 4

    Leg hierop de mozzarella, de prosciutto, de asperges en de vijgen. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en sluit het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.