Recept

Parelcouscous met groene asperges, krokante ham en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever veggie? Vervang de krokante ham dan door een hardgekookt eitje.

bereiding
  1. 1

    Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water. Giet hem af en laat hem afkoelen.

  2. 2

    Snij de harde onderkanten van de asperges. Kook of stoom de asperges beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water.

  3. 3

    Pel de rode ui en snij hem in heel fijne reepjes. Halveer de olijven. Spoel en droog de peterselie en snipper hem fijn. Leg 2 plakjes ham tussen 2 vellen keukenpapier en zet ze 30 seconden tot 1 minuut in de microgolfoven om krokant te worden. Herhaal dit voor de overige 2 plakjes.

  4. 4

    Meng 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels citroensap, de mosterd en de honing tot een dressing. Meng de parelcouscous met de asperges, de rode ui, de olijven, de peterselie en de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Werk de salade af met de stukjes krokante ham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelcouscous met groene asperges, krokante ham en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!