Recept

Victoria spongecake

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ilse: “Een victoria spongecake is een traditionele Britse traktatie en bestaat uit twee delen luchtige cake, met daartussen slagroom en confituur. Het is vooral de luchtigheid die het ‘m doet. De combo cake-confituur-slagroom is sowieso een voltreffer.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de suiker en de zachte boter in de keukenmachine of met de mixer. Splits de eieren. Voeg vervolgens één voor één de eidooiers toe aan het mengsel en wacht telkens tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg tot slot de zelfrijzende bloem en het bakpoeder toe.

 2. 2

  Klop het eiwit stijf met een mespunt zout. Spatel het eiwit door het beslag zodat je een homogeen mengsel krijgt. Vet de springvorm in en stort het deeg erin. Bak de cake 40 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door er een metalen prikker in te steken. Komt deze er proper uit, dan is de cake klaar. Blijft er nog deeg aan de prikker hangen, dan moet hij nog enkele minuten de oven in. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

 3. 3

  Maak intussen de vulling. Klop de room in een maatbeker lobbig met de poedersuiker. Roer de confituur los in een kom.

 4. 4

  Werk de taart af. Snij de taart overlangs open zotot je twee gelijke stukken bekomt. Spatel op 1 stuk cake de lobbige room en confituur. Leg de bovenkant van de cake erop en bestuif met wat extra poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Victoria spongecake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!