Bladerdeegstrikjes met geitenkaas, blauwe bessen en honing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegstrikjes met geitenkaas, blauwe bessen en honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijzondere vormpjes geven je aperitief extra veel cachet. Deze bladerdeegstrikjes vallen zeker in de smaak. 

bereiding
  1. 1

    Snij 10 vierkantjes uit het deeg. Vouw driehoekjes van de vierkantjes. Snij twee inkepingen evenwijdig met de tegenover liggende zijdes, te beginnen op 1 cm van het puntje van de driehoek. Leg het driehoekje weer open als een vierkant. Leg de reepjes van de inkepingen over elkaar zodat je een strikje krijgt.

  2. 2

    Spoel en halveer de blauwe bessen. Leg telkens 1 koffielepel geitenkaas in het midden van het strikje samen met 2 halve blauwe bessen.

  3. 3

    Klop het ei los. Werk de strikjes af met de honing en de tijm en kruid ze met peper en zout. Bestrijk de randjes met het ei. Bak de strikjes 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij 10 vierkantjes uit het deeg. Vouw driehoekjes van de vierkantjes. Snij twee inkepingen evenwijdig met de tegenover liggende zijdes, te beginnen op 1 cm van het puntje van de driehoek. Leg het driehoekje weer open als een vierkant. Leg de reepjes van de inkepingen over elkaar zodat je een strikje krijgt.

  2. 2

    Spoel en halveer de blauwe bessen. Leg telkens 1 koffielepel geitenkaas in het midden van het strikje samen met 2 halve blauwe bessen.

  3. 3

    Klop het ei los. Werk de strikjes af met de honing en de tijm en kruid ze met peper en zout. Bestrijk de randjes met het ei. Bak de strikjes 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.