Recept

Plaattaart met boontjes en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door de kruidendip even in de koelkast te laten staan, wordt hij wat dikker en kun je ’m mooi in toefjes op de plaattaart lepelen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bonen schoon en blancheer ze kort in lichtgezouten water.

  2. 2

    Meng de kruidenkaas met de Griekse yoghurt. Rol het pizzadeeg met het bakpapier open op een bakplaat. Bestrijk de bodem met het kruidenkaasmengsel en schik er de boontjes op.

  3. 3

    Plooi de randen van het pizzadeeg naar binnen. Klop het eitje los met de melk en bestrijk de randen van het deeg met een borsteltje met het eimengsel. Bak de plaattaart 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak intussen de kruidendip. Mix de Griekse yoghurt met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Haal de plaattaart uit de oven. Scheur de ham in stukken en leg ze op de plaattaart. Werk af met enkele lepels van de kruidendip en leg er de oregano op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Plaattaart met boontjes en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!