Recept

Papillot met gevulde zalm en boontjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze koolhydraatarme papillot met zalm is heerlijk én gezond. 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de steeltjes van de boontjes en blancheer ze 6 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat ze meteen schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken.

 2. 2

  Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en plet de knoflook. Verhit wat olijfolie en stoof de knoflook en de spinazie kort aan. Kruid met peper en zout. Giet de spinazie door een vergiet en laat uitlekken. Hak de spinazie fijn, meng ze met de geitenkaas en kruid met peper en zout.

 3. 3

  Snij de zalmfilets horizontaal door (maar niet helemaal) zodat je ze kunt openvouwen. Kruid de binnenkant met peper en zout en verdeel de spinaziemengeling over de beide zalmfilets. Vouw de zalm dicht en kruid opnieuw met peper en zout.

 4. 4

  Leg twee vellen bakpapier open. Leg op beide vellen in het midden de boontjes, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de gevulde zalmfilet op de boontjes. Vouw het bakpapier dicht en leg op een bakplaat. Schuif 12 à 15 minuten in de oven. Werk af met wat verse spinazie en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillot met gevulde zalm en boontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!