Recept

Kruidensalade met tuinbonen en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tuinbonen zijn echt iets van de zomer. Als je ze vers koopt, moet je goed op het gewicht letten. De bonen zitten dan nog in een peul en dus moet je ze dubbel doppen. Haal ze uit de peul, blancheer ze enkele minuten en spoel ze onder koud water. Verwijder dan het zachte vliesje door de boon er voorzichtig uit te duwen. Zo blijft er dus maar weinig van het oorspronkelijke gewicht over. Moet het sneller gaan? Diepvriestuinbonen zijn alvast uit de peul gehaald.

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de sla. Schik de sla op een mooie schaal. Spoel en droog de kervel en de kruiden, pluk ze wat los en leg ze bij op de schaal.

  2. 2

    Snij de gerookte zalm in reepjes en schik ze op de salade. Lepel er de tuinbonen bij. Kruid met peper en zout en verkruimel er de roze peperkorrels over.

  3. 3

    Mix de zure room met de bladpeterselie en het citroensap tot een dressing. Kruid met peper en zout. Serveer de salade met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidensalade met tuinbonen en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!